MOL csapat Lovaglás Blog

Az év végére mindhárom lóval a 145-ös akadály a cél

2011.05.16. 19:49 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Henri az elmúlt hetekben szinte minden hétvégét versenyen töltött, és ezeken a legtöbbször sikerrel is szerepelt. Ugyanakkor elismeri, a sikerek ellenére erősen kérdéses a részvétele az idei év fő versenyén a madridi díjugrató Európa-bajnokságon.

„Ez a szezon leginkább arról szól, hogy a fiatal lovaimat felhozzam olyan szintre, hogy jelentősebb nemzetközi versenyeken is jó eséllyel állhassak velük rajthoz” – mondta a még mindig csak 21 esztendős versenyző.

Nem titkolt célja, hogy minél többször külföldön is megmérettesse lovait, mert itthon nincsenek olyan szintű versenyek, amelyeken fel tud készülni komolyabb viadalokra.

„Ahhoz, hogy a világszínvonalú versenyekre felkészüljek, ilyen megmérettetések kellenek. Év végére többet várok tőlük ehhez pedig egyértelműen több, erősebb versenyen kellene részt vennem velük” – mondta Henri.

Azonban a fiatal lovak betanítása miatt előfordulhat, hogy kihagyja az év legjelentősebb díjugrató versenyét a madridi Európa-bajnokságot. Ezen nem titkolt cél egy olyan eredmény elérése - első hatba kerülés -, hogy a magyar díjugrató válogatott egy négyfős csapattal részt vehessen a 2012-es londoni olimpián.

„Az én jelenlegi lovaimnak még nehéz lenne a madridi verseny. Ugyanakkor egy olyan sportágban szerepelek, ahol napról napra változhatnak a dolgok. Ennek ellenére előfordulhat, hogy az idei Eb rámegy a lovak felfuttatására. Ez azonban valószínűleg három héten belül eldől”.

Jelenleg Compari tart a legelőrébb, hiszen vele már 135-ös pályákon is szerepelt – sikerrel. Ezen a hétvégén Szlovéniában szerepel, egy újabb nemzetközi versenyen. Itt elsősorban a 140-es magasságon akarja kipróbálni Bajnokot, Calydont és Comparit, de bízik benne, sikerül mindhármukkal 145-ös magasságú akadályon befejezni a szezont.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr912909105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása