MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henri kemény alapozással készül a tavaszi versenyekre

2012.01.12. 16:45 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Az egyik legtehetségesebbnek tartott díjugrató Kovács Henri október óta Franciaországban készül. A balástyai születésű klasszis azért fogadta el a korábbi világbajnok Hervé Godignon invitálását, mert úgy érezte az ott szerzett tapasztalataival sokkal nagyobb sikereket érhet el a nemzetközi mezőnyben, mint ha itthon készülne.

Ezt hamar bizonyította is, hiszen második versenyén - melyen edzője elfoglaltsága miatt nem is volt ott -, korábbi világbajnoki dobogósokat vert meg és lett első. Teljesítményét akkor korábbi klasszisok is megsüvegelték.

„Az egy nagyon jó hangulatú verseny volt, korábban még soha nem vettem részt ilyenen. A legközelebbi jelentősebb megmérettetésre azonban még elég sokat kell várnom” – mondta Henri.

A magyar klasszis a karácsonyt ugyan itthon töltötte, szilveszterre azonban már visszautazott a francia fővárosba és ott köszöntötte az újévet. Az év eleje nem igazán mozgalmas számára, hiszen ezek a napok, hetek edzésekkel telnek, saját bevallása szerint semmi különös nem történik vele.

„Ezt az időszakot főleg gimnasztikai gyakorlatokkal töltjük, ez olyan számunkra, mint más sportokban az alapozás. Főleg a lovakra van helyezve a hangsúly, erősítjük őket, a technikájukat próbáljuk javítani” – számolt be az év eleji lovas tréningekről.

Henri tisztában van vele, ez a sok kicsi összetevő is szükséges ahhoz, hogy amikor versenyre mennek, jól szerepeljenek, és eredményesek legyenek. Éppen ezért az elkövetkezendő két hónap nem lesz túl eseménydús számára.

A versenynaptárjukba sincs semmi beírva, nincsenek versenyek betervezve, ez az időszak csak a felkészülésről szól. A legelső versenyekre majd csak február végén, március elején kerül sor.

Henri az idei versenyek között nem rakott rangsort, az év elején a számára „hazai pályának tekinthető” franciaországi versenyeken kívül elsősorban Ausztriában és Olaszországban várhatnak rá jelentősebb megmérettetések.

Ugyanakkor tisztában van vele, az év legfontosabb versenye az ő sportágában is az olimpia. Ha azonban nem sikerül megszereznie a londoni repülőjegyet, akkor sem kell elkeserednie, hiszen mint korábban is mondta, kora alapján még biztos, hogy több olimpián is szerepelhet még.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr23537148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása