MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henri túl az első franciaországi versenyén

2011.11.03. 06:25 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Henri immár két hete Magyarországtól távol, a korábbi világklasszis díjugratóval Herve Godignonnal készül Franciaországban. A magyar klasszis a korábbi többszörös világbajnok birtokán, Párizstól mintegy 70 kilométerre észak-nyugatra található Vernon városában tréningezik és készül a fedett pályás versenyekre. 

„Nem panaszkodhatom, jól mennek a dolgaim. Már túl is vagyok az első franciaországi versenyemen. Egy francia nemzeti versenyen vettem részt 3 lóval. A cél az volt, hogy megismerjem a lovakat versenykörülmények között is az otthoni edzések után” – mondta első versenyéről a 21 esztendős magyar versenyző. 

Henri az előzetes tervek alapján a házigazda rutinosnak mondható 7-8-9 éves lovait kapta meg, ezekkel edzeni és velük indul a különböző versenyeken. De azért vitt ki saját lovat is, hiszen vele utazott egyik személyes kedvence Adonisz és testvére talán legeredményesebb lova Cassius is. 

„Ezen a viadalon 135 centis magasságon mentem. Jó képességű lovakkal dolgozhatok, jól is ugrottak, de sajnos mindegyik lóval volt egy-egy verőhibám. A tervünk hogy a mostani verseny tapasztalatai alapján edzünk két-három hetet, majd utána megyek az első nemzetközi versenyemre” – adott előrejelzést a jövőbeni terveiről Henri. 

A sikeres díjugrató nem véletlenül készül külföldön, hiszen mint korábban is mondta, az itthoni felkészüléssel nemzetközi versenyeken nem lehet jelentősebb sikereket elérni. Egy-egy kiugró eredmény ugyan összejöhet, de tartósan nehéz a világ élvonalával versenyben maradni. 

Külföldön sokkal jobb körülmények, jobb menedzselés és erősebb versenyek várnak egy lovasra. Henrinek van is összehasonlítási alapja, hiszen három éven keresztül a korábbi világbajnok amerikai Katie Monahan-Prudenttel készült az Egyesült Államokban. 

„Jól érzem magam, a beilleszkedés is könnyen ment. A versenyen sokan emlékeztek rám, még abból az időből, amikor Katie-vel versenyeztem itt Franciaországban” – mondta Henri, aki idén számos sikert aratott itthon, hiszen a nyáron alig volt olyan verseny, amelyről érem nélkül tért volna haza. 

Emellett ő képviselte hazánkat a Fiatal Lovak Világbajnokságán is, melyen azon kevés versenyző közé került akik hibátlan pályát mentek, sajnos azonban a másnapi versenyen egy hármasugrásnál kettőt is levert, így nem juthatott tovább. A franciaországi felkészülés azonban valószínűleg abban is segít, hogy nagyobb rutint szerezve a folytatásban az ilyen hibák ne forduljanak elő.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr413348315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása