MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henri új lovakkal indult idei első tesztversenyén

2012.01.25. 15:06 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A Franciaországban készülő fiatal díjugrató Kovács Henri számára unalmasan telnek az év első hetei. Ilyenkor nincsenek versenyek és csak a lovak „karbantartásával” foglalkoznak, ami saját bevallása szerint sem egy nagyon változatos program.

Szerencsére azonban ilyenkor is beesnek olyan programok, amelyek színesebbé tehetik a felkészülés szakaszát. Ilyen volt Henri számára a keddi utazás Deuvillebe egy gyakorló versenyre. Ez röviden annyit jelentett, hogy nem hivatalos versenyen vett részt, hanem gyakorlás szempontjából felépítettek egy pályát és azt akár kétszer is lehetett teljesíteni.

Henri úgy fogalmazott, ez a tesztverseny olyan nekik, mint egy futballcsapatnak az edzőmeccs. A Hervé Godignon által készülő csoport abból a célból ment el a tesztversenyre, hogy lássák, hol tartanak a lovak, és idegen környezetben hogy viselkednek.

„Két 7 éves lovat lovagoltam, egyikőjük Replay ő itt született Hervé istállójában. Ez az a kor a lovak életében, amikor azt mondjuk, hogy itt az ideje, hogy kicsit felnőjenek. 4-5-6 éves korukban még fizikailag és mentálisan sincsenek kész arra, hogy túl sokat kérjünk tőlük” – mondta a tesztelés fontosságáról Henri.

Figyelembe véve hogy még csak január van ez még nagyon a szezon eleje, ezért türelmesen, de próbálják ezt a korosztályt felépíteni nemzetközi szintre. Henri véleménye szerint Replay jó képességű ló, de az eladó lovak közé tartozik, mert Godignon úgy érzi, nem fog felérni arra a szintre – világszínvonalra - amit ők akarnak.
 
„A másik 7 éves ló Rose volt, ő egy kisméretű kanca, kicsit gyengébb képességekkel. Alkalmas ló lesz egy ifjúsági lovasnak, de ehhez még rutint kell szereznie. Idegen környezetben a lovak sokszor nem tudnak úgy teljesíteni, mint amire képesek, és fiatal lovaknál ez elsősorban rutin kérdése mire olyan magabiztosan érzik magukat idegen pályákon, hogy arra tudjanak koncentrálni, ami a feladatuk, nem pedig a külső tényezőkre” – mondta a szakma rejtelmeiről Henri.

A 22 éves magyar tehetség a két 7 éves lovon kívül két 8 éves kancát lovagolt, Quelle Reine-t és Quedge-t. „Ők nagyon jó képességű lovak, főleg Quedge. Mindkettővel számolunk a jövőben és reméljük, hogy sikeresen szerepelek majd velük a versenyeken” – adott előrejelzést tavaszi „partnereiről” Henri.

Quelle Reine elég későn kezdte pályafutását, hiszen 6 éves koráig nem versenyzett és alig volt edzésben. Díjugratásnál ez egy kicsit hátrány, de jó képességű lovak gyorsan utol tudják érni a korosztályukat. A tervek szerint Henri vele már idén nemzetközi versenyeken vesz részt.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr1003769826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása