MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henri a tengeren pihente ki a nyári versenyeket

2011.10.09. 06:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A díjugrató Kovács Henri az elmúlt héten az Adrián pihente ki a fárasztó nyári szezont. Volt is mit kipihennie, hiszen majdnem minden hétvégén versenyen volt. Örömteli, hogy ezek legtöbbjét sikerrel vívta meg, és szinte valamennyiről dobogós helyezéssel tért haza. 

Az előzetes tervek szerint Horvátországba csak egy hosszú hétvégére utazott volna egy barátjával, végül azonban megtoldották az időt és a létszámot is. Így végül egy hét lett a nyaralás, amit végül egy nagyobb baráti társasággal töltött, vitorlázással, tengeri finomságokkal és nagy fürdőzésekkel a nyílt tengeren. 

„Zadarba mentünk, ott pihentünk egy kicsit, majd béreltünk egy vitorlást, és azon töltöttük napjaink nagy részét. Összesen heten voltunk, öt fiú, az én kedvesem és egyik barátom barátnője” – mondta nyaralásáról a fiatal tehetség. 

 Napjaik hasonlóan teltek, ahogy Henri mondta az egész éves korai kelések után jólesett 10 óráig aludni és csak akkor kelni. Délelőtt kihajóztak a nyílt tengerre, úsztak, szórakoztak, majd délután kikötöttek, élvezték a szabadságot. Henri bevallotta, a nyári utazások és versenyek után nagyon bejött neki az egész hetes semmittevés. 

„Rengeteg tengeri finomságot ettünk, rákot, kagylót, ilyeneket. Én már korábban is ettem, de voltak olyanok, akiknek ez újdonság volt. Volt egy szakácsunk, ő főzött, de a lányok is sokat segítettek neki” – mondta a nyaralás gasztronómiai élvezeteiről. 

Henri egyébként bevallotta, hogy mindenevő, de kedvencei a magyaros pörköltek, és természetesen szegediként a vegyes halból készült halászlé és a harcsapaprikás túrós csuszával. „Mindig vannak aktuális kedvenceim, mostanában legtöbbször aranygaluskára vágyom” – ismerte be. 

Henri a jövő héten már ismét edzésbe áll, hétfőtől szerdáig Budapesten, a Nemzeti lovardában lesz, ahol egy Amerikából érkező, de magyar edző tart tréninget a felnőtt és az ifi válogatott tagjainak.     

„A hét végén pedig újabb verseny következik, így Budapestről nem is megyek haza, egyből Kaposvárra utazom, ahol az idei első fedett pályás versenyét rendezik” – mondta a hétvége programjáról. Henri erre a versenyre három lóval utazik, Adonisz és Timpex Apoleon mellett testvére Kaarlo egyik lovát Cassiust viszi a somogyi megyeszékhelyre.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr373287052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása