MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henri hat napon keresztül versenyzett

2012.04.11. 13:25 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A díjugrató Kovács Henri számára a tavasz a jó idő mellett meghozta a versenyeket, így a folyamatos edzések után élesben is kipróbálhatja mit tanult az elmúlt időszakban a korábbi francia klasszis Hervé Godignontól. Henri tavaly ősz óta készül Párizstól 70 kilométere, és az eddigi megmérettetéseken remekül teljesített.

„A húsvét előtti héten péntektől vasárnapig egy hazai versenyen indultam, ami nem volt túl messze tőlünk, így minden nap hazajöhettünk a verseny után. Hat lóval versenyeztem, a három hétéves ló: Rigolade, Rose, Replay pénteken és szombaton versenyeztek” – számolt be legutóbbi versenyéről a 22 éves magyar klasszis.

Mint elmondta, ez nem volt egy nagy tétverseny, főleg az volt a célja hogy a lovak versenyformába maradjanak, mert jövő hét szerdán elutaznak Belgiumba két hétre és addig ezek a lovak csak edzéseken dolgoznak. Ennek ellenére a verseny első napján mind a három ló hibátlanul ment, szombaton pedig Rose ment hibátlanul Rigolade és Replay egyet hibáztak.

„A másik három ló - Offset, Quelle Reine és Querida - egy évvel fiatalabb volt. Offset és Quelle pénteken hibátlanul mentek, Querida vasárnap csatlakozott a "csapathoz". Vasárnap Queridával hibátlanul mentem az összevetésben is, de nem voltam nagyon gyors így a 8-dik helyen végeztem” – mondta Henri a vasárnapi versenynapról.

A verseny ellenére a hétfő sem pihenéssel telt, mert ugyanezen a helyszínen hétfőtől-szerdáig a fiatal lovaknak rendeztek versenyt. A hét első napján csak a négyéves lovak versenyeztek, ebben a számban Cacharelt lovagolta. Nagyon szimpatikus, tehetséges fiatal ló, mind a két pályán hibátlanul ment vele Henri.

„Kedden és szerdán az 5-6 éves lovak napja volt. Kedden csak három lovat lovagoltam, másik hármat Hervé lovagolt. Az  ötéves kategóriában Twinsettel hibátlanul mentem, ami ezeknél a lovaknál azért fontos, mert a hibátlan pályákkal minősülnek az év végén megrendezendő tenyészversenyre, Fontainbleube”.

Henri a hatéves számban további két lovat lovagolt, Sto One-t és Sandrát, és mindketten hibátlanul mentek. A verseny utolsó napján minden lovat a magyar lovas lovagolt, mert Godignon kicsit elfáradt a keddi nap után. Hat lóból Twinset és Sto megint hibátlanul teljesített, a többiek 1-2 hibával mentek.

„Elég hosszú hét volt ez így, hat nap versenyzés megállás nélkül, de nem panaszkodom, mert imádom ezt csinálni. Csütörtökön Carolusra, Quedgre és Quelle Reinre összpontosítottam a figyelmem, mert velük fogok legközelebb versenyezni Belgiumban, Lummenben” – mondta Henri a következő versenyéről.

Húsvét előtt ugróedzést tartott neki Hervé ezzel a 3 lóval és mint Henri elmondta, mind a három ló remek formában ugrott. Főleg Quedge volt szuper, olyan dolgokat csinált, amivel azt az érzést keltette bennük, hogy jövőre könnyen felnőhet Carolus mellé.

„Az ilyen napokat mindig szeretem, amikor minden ló jól ugrik, így sokkal nyugodtabban készülök Lummenba. A szombatom szabad volt, így egész nap kedvesemmel, Zsófival pihengettünk, ami egy ilyen hét után nagyon jól esett”.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr784381790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása