MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henri legújabb kedvence egy speciális egyéniségű ló

2012.02.01. 09:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Henri legutóbb Deuvilleben indult versenyen. A Franciaországban készülő fiatal díjugrató ezúttal azonban nem tétért lovagolt, „csak” egy gyakorló versenyen vett részt, ahol kipróbálhatta mentora, a korábbi világbajnok Hervé Godignon lovait, melyekkel a szezon során, a komolyabb versenyeken is indulni fog.

Henri több lovat is kipróbált, voltak köztük kifejezetten jó képességű – akár a világszínvonalra is felérhető -, és gyengébb lovak is. A tesztverseny lényege az volt, hogy kipróbálják, idegen környezetben miként viselkednek a versenyzéshez még nem igazán hozzászokott lovak.

„Quedge volt az egyik kedvenc lovam a tesztelés során. Annak ellenére, hogy egy elég speciális egyéniség, talán pont ez teheti őt sikeressé ebben a sportban. Nagy temperamentumú, de egyben érzékeny is” – mondta legújabb kedvencéről a 22 esztendős magyar versenyző.

Henri elárulta, hogy legtöbbször a szürke hétköznapi edzések is nehezen mennek Quedge-vel, mert sokszor olyan sok energiája van, hogy kétszer kell vele edzeni egy nap. Általában ez úgy néz ki, hogy reggel csak egy futószáron mozog.

„A laikusok kedvéért elmondom, hogy ez annyit jelent, hogy a ló "szabadon" mozog lovas nélkül, csak egy hosszú kötél van a kantárra rácsatolva amit futószárnak hívunk. Ezzel a lovat valamennyire tudjunk kontrolálni, de az ilyen energetikus lovaknál hagyjuk, hogy a felesleges gőzt kiengedjék, ami sokszor gyors vágtát és bakkolást rugdalózást jelent” – tartott rögtönzött „lovasiskolát” Henri.

Erre azért van szükség, mert egy ilyen mozgás után az ilyen típusú lovak nyugodtabbak és jobban tudnak koncentrálni a munkájukra és a lovasra. Így a délutáni lovagoláson a lovasoknak egy nyugodtabb lóval kell lelovagolni a napi penzumot. 
 
„Az ötödik lovam Carolus volt, de ez a mai délután neki csak egy kis kiruccanás volt, hogy lassan kezdjen visszajönni a top formájába ugyanis december óta ő csak könnyű edzéseket csinált, most már viszont itt az ideje, hogy ő is elkezdje a felkészülést” – mondta Henri.

Carolus szintén Henri kedvence lehet, hiszen vele nyerte első franciaországi versenyét Strazeelban, úgy, hogy egy Pazar lovaglást bemutatva nyertek, és a vert mezőnyben többek között korábbi világbajnokok is voltak.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr924036493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása