MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henri itthon tölti a karácsonyt

2011.12.18. 06:40 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Henri két hónapja Franciaországban készül és túl van már két versenyen is. Ezek közül az elsőn parádés teljesítményt nyújtott, legyőzte többek között a korábbi világbajnok Thibault Leieune-t és több érmet is szerzett, a másodikon pedig olyan hangulatú versenyen lovagolhatott, ami még őt is megfogta. 

Ezen a héten már csak edzések vannak a saját, illetve mentora a korábbi világbajnok és olimpiai negyedik díjugrató Herve Godignon lovaival. Hamarosan azonban hazafelé veszi az irányt, az ünnepeket szűkebb hazájában Balástyán tölti. 

„Mint mindig, az idei karácsonyt is otthon fogom tölteni a családommal. Úgy néz ki, hogy karácsony előtt 1-2 nappal tudok majd hazamenni, utána pedig a két ünnep között jövök vissza Franciaországba, úgyhogy a szilvesztert már megint itt fogom tölteni” – mondta a fiatal díjugrató. 

Az ünnepek alatt természetesen kicsit visszavesz a tempóból és nem edz olyan sokat, de biztos, hogy otthon a családi lovardában naponta fog lovagolni.  Szüksége is lesz a mozgásra, nehogy „túlsúllyal” térjen vissza Párizs mellé. 

„Elég változatos, hogy mit eszünk karácsonykor, de édesanyám nagyon jól főz. A legtöbbször a magyar konyha szerint telik a karácsony, de elég sok mindent eszünk ilyenkor” – mondta az idei év egyik legsikeresebb díjugratója. 

Henri elmondta, élete egyik legnagyobb karácsonyi meglepetése „természetesen” egy ló volt. Ez ifi korszaka legjobb lova Baccara volt, ami saját bevallása szerint egész eddigi pályájára nyomot hagyott. Mint mondta ennél jobb ajándékot nem is kívánhatott volna. 

„Kérni soha nem szoktam semmit karácsonyra, és négy éve külföldről jövök haza az ünnepekre, úgyhogy számomra az a legfontosabb ilyenkor, hogy együtt lehetek a családommal” – mondta a karácsony szerepéről. 

Azt még nem tudja, hogy hol tölti a szilvesztert, de nem szokott különösebb fogadalmakat tenni. „Nem vagyok az a fogadkozós típus, leginkább a lovaglásban nem. Mindig keményen edzek és próbálom a legjobbat kihozni magamból, úgy gondolom, csak ez vezethet eredményre”. 

A jövő évre vonatkozóan nagyon bízik benne, hogy hosszú távra tervezhet Franciaországban Herve lovaival. Nagyon bízik benne, hogy jól sikerül a szezon és jelenleg úgy érzi, ha a 3-4 csillagos versenyeken jó eredményeket tud elérni, elégedett lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr103471529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása