MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henri bízik remek sorozata folytatásában

2012.03.24. 15:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Henri újabb versenyen van túl. A tavaly ősz óta Franciaországban készülő fiatal díjugrató legutóbb Nice-ben több lóval is rajthoz állt, és több sikeres futama is volt, előfordult, hogy egy nap alatt háromszor is dobogóra szólították.

Henri számára így jól jött, hogy a következő hétvégéje ló és edzésmentes volt. „A szabad hétvégémen kijött hozzám a barátnőm és a szombatot, valamint a vasárnapot is Zsófival tölthettem” – mondta érdeklődésünkre Henri.

Együtt elmentek Henri testvéréhez Kaarlóhoz, aki épp Franciaországban indult egy versenyen. A helyszín nem volt ismeretlen Henri számára, hiszen ezen a pályán már ő is indult korábban. 

„Auversban volt a verseny, ahol én anno 2008-ban negyedik helyet szereztem az ifjúsági Európa-bajnokságon. Úgyhogy a hely, ismerős volt, de jó volt újra látnom Kaarlót mert karácsony óta nem találkoztunk” – mondta Henri a családi találkozóról.

Most hétvégén hazai versenyre megy, szombaton és vasárnap Deuvillben áll rajthoz, ahol először indult instruktora, a korábbi klasszis díjugrató Herve Godignon lovaival. 

„Három lovat fogok lovagolni, Offset és Quedge már jó ismerősöm, és lesz egy új ló Querida, akivel még eddig nem versenyeztem. Minden ló jól dolgozik itthon, gyönyörű időnk van és ilyenkor annyira szeretek kint lenni és lovagolni, főleg egy ilyen hideg, hosszú tél után érzem ezt” – mondta a fiatal tehetség jelenlegi hangulatáról. 

Nice-re visszatérve elmondta, hogy a lovak az elvárásai fölött teljesítettek, aminek nagyon örült. „Minden lóval volt helyezésem, ami abszolút elismerés, hiszen sok lovas örül annak, ha egy versenyen 1-2 lóval eredményes tud lenni. 

Ugyanakkor Henri hét lóval tudott eredményesen versenyezni, ami azt igazolja, hogy jó munkát végzett az elmúlt hónapokban és továbbra is töretlen a fejlődése. Ezek után csak bízhatunk a remek tendencia folytatásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr284336036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása