MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henri parádésan szerepelt első franciaországi versenyén

2012.03.06. 09:25 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A díjugrató Kovács Henri tavaly október óta Franciaországban készül, a korábbi világklasszis Hervé Godignon irányításával. A fiatal magyar tehetség eddig csak kisebb versenyeken indult, de az elmúlt hétvégén Nice-ben túlesett az első jelentősebb nemzetközi viadalon is, ahol fantasztikus eredményeket ért el. 

„Az utazás jól ment, ami azért is fontos, mert 1000 kilométert megtenni a lovakkal néha nem egyszerű. Félúton Lyonhoz közel megálltunk egy istállónál, hogy a lovak pihenhessenek 6-7 órát” – mondta Henri az utazás nehézségeiről. 

A lovak pihentetése azért fontos, mert a kamionon a lovak nem tudnak sokat mozogni, ezért 7-8 óra utazás után jólesik nekik, hogy leveszik őket a kamionról és saját boxokba rakják őket, ahol le is fekhetnek. 

A verseny szerdán kezdődött a fiatal lovak versenyével, ahol Henri Roset es Rigoladot lovagolta. Mindkettő hibátlanul ment, ez a versenyszám pedig olyan elbírálásban lett lebonyolítva, hogy minden hibátlan versenyző holtversenyben első, így mindkét lóval "első" lett. 

„Csütörtökön Rose es Rigolade ismét hibátlanul ment, de nem lovagoltam gyorsan, így valahol a tízedik hely körül végeztem. Ekkor már az „öregek” is versenyeztek. Valamennyi ló jó formában kezdett, de Hervével megbeszéltük, hogy az első nap nem megyünk időre, nyerőre, hanem nyugodt lovaglással hagyjuk, hogy a lovak újra versenyformába lendüljenek” – mondta a csütörtöki „taktikáról” Henri. 

Pénteken a fiatal lovak pihenőnapot kaptak. Az első igazan fontos versenyszám ekkor következett számára 145cm-en. Ez a versenyszám Rolex Ranking pontokat ad, ami azt jelenti, hogy az első hat helyezett pontokat szerez, amik számításba kerülnek a világranglistán. 

Ez azért is fontos - és egyben Henri számára az idei év egyik legfontosabb terve, hogy ezen a listán minél előrébb legye -, mert sok versenyre e világranglista pozíció alapján kapnak meghívást a lovasok. 

„Carolusnak nem kellett sok idő hogy formába lendüljön, alappályán is, és az összevetésben is hibátlanul mentünk, jó idővel az előkelő negyedik helyen végeztem. Herve is és én is nagyon örülünk, hogy így sikerült kezdeni a szezont, most már ezt a formát kell tartani, illetve jobbá tenni” – mondta a 22 esztendős magyar díjugrató. 

A szombati versenynap is jól sikerült számára, hiszen a 135cm-es számban Quedggel nagyon közel volt, hogy megnyerje az összevetést, de egy hajszálnyival, - egész pontosan tíz századmásodperccel - lassabb volt, így a második helyen végzett, míg Offsettel a 130 cm-es számban harmadik lett. 

Vasárnap a fiatal lovak döntőjében, illetve az 1 csillagos es 2 csillagos divízió nagydíjainak versenyében aztán olyan teljesítményt nyújtott, amivel talán már ő és edzője is elégedett volt. 

„Szuper napom volt, a fiatal lovak döntőjét megnyertem Rigoladdal, a 135 cm-es számban második lettem Quelle Reinnel, a 140 cm-es számban második Agropoint Cassiussal, míg az 1 csillagos nagydíjat megnyertem Offsettel! Hihetetlenül örülök, erre még én sem számítottam” – mondta nem kis örömmel a hangjában.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr994292178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása