MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henri három új lóval készül Franciaországban

2011.11.11. 10:05 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Henri közel egy hónapja Franciaországban (Vernonban) készül, a korábbi világhírű díjugrató Herve Godignon irányítása mellett. A fiatal magyar tehetség szakmai fejlődése és a hazainál jelentősebb nemzetközi versenyek miatt döntött úgy, hogy ismét külföldi edző közreműködésével készül. 

A még mindig csak 21 esztendős Henri korábban három éven keresztül az Egyesült Államokban készült Katie Monahan-Prudenttel, ahol számos jelentős sikert ért el.

„Jelenleg a napjaim többségét az edzések teszik ki. Ez nem túl változatos és egy egyszerű halandó számára biztos unalmasnak is tűnhet, de én tisztában vagyok vele, ahhoz, hogy eredményes legyek e jövőben, ezek nagyon fontos edzések” – mondta a magyar tehetség. 

Henri az új környezet mellett új – másképpen felkészített lovakat is megismer, így a későbbiekben nagyobb választási lehetősége lesz egy-egy verseny előtt. A következő versenye november 24. és 27. között lesz, így már csak két hete van a felkészülésre. 

„Öt lóval készülök, ezek közül kettőt (Adonist és Cassiust) otthonról hoztam, őket már régebbről ismerem. A másik három ló amelyekkel gyakorolok, a házigazda Herve lovai” – mondta Henri, aki rövid leírást is adott az új lovakról. 

A legnagyobb reménység Carolus ő jelenleg 8 éves. A korábbi olimpiai negyedik és többszörös világbajnok Hervével idén tavasszal volt egy nagydíjas győzelme. Szakemberek szerint fantasztikus képességű ló, de a jövő év lesz neki az első év, hogy az igazán nagy versenyszámokban részt vegyen. 

„Carolusban megvan minden ahhoz, hogy nagy nemzetközi szinten eredményesek lehessünk” – mondta „új kedvencéről” a magyar lovas. Hervé második lova, akivel Henri a legközelebbi versenyen is indul majd, Strazeelben Offset. Ő kilenc éves, idén kisebb nemzetközi versenyeken indult, gazdája szerint gyors, nyerő típusú ló. 

A harmadik ló a dallamos nevű Quelle Reine egy rutintalan 7 éves kanca. Henri szerint kicsit későn kezdte a versenykarrierjét ezért alaposan le van maradva nemzetközi szinten a saját korosztályától Ennek ellenére jó képességekkel megáldott ló, sokak szerint csak időre van szüksége. 

Henri elmondta, mostanra már teljesen megszokta az új környezetet, a napjai a sok edzés ellenére változatosan telnek. „Mostanra már 1-2 új barátra is szert tettem, de sok régi baráttal is találkoztam és beszéltem már, akiket még régebbről ismerek” – mondta az „öreg lovasok” tapasztalatával.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr623370188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása