MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henri Belgiumban saját jövőjéért is lovagol

2011.09.21. 09:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Henri vasárnap elutazott Belgiumba, hogy részt vegyen a Fiatal Lovak Világbajnokságán. Henri a rangos viadalon két kategóriában is versenybe száll, az ötéveseknél és a hétéves lovaknál is megpróbálja folytatni idei remek szereplését. 

Előtte azonban még megmérettette magát a Nemzeti Vágtát kísérő díjugrató versenyen, ahol Adonisszal a 11. helyet szerezte meg az extra pénzdíjjal is támogatott roppant erős mezőnyben. (Némi örömöt jelenthetett számára, hogy testvére Kaarlo a második lett.) 

„A belgiumi viadal az egyik legrangosabb ilyen jellegű verseny. Rengeteg induló van egy-egy korosztályban, akad olyan, ahol a százas nagyságrendet is elérik. Így nyugodtan mondhatom, roppant nehéz lesz kiemelkedő eredményt elérnem” – mondta Henri a világbajnokság esélyeiről. 

Magyar tenyésztésű ló egyébként is ritkán kerül döntőbe, véleménye szerint ha ez sikerülne, az már nagyon jó eredmény lenne. Ott azonban már bármi megtörténhet, hiszen újra „tiszta lappal” indul minden versenyző, így akár az első tízbe is bekerülhetne, ami számára is extra eredmény lenne. 

Henri a versenyen két lóval indul, az ötéveseknél Timpex Cent, míg a hétévesek kategóriájában Timpex Apoleon nyergében szeretne maradandót alkotni. Mindkét versenylovat egy nyíregyházi tenyésztőtől kapta, és eddig mindketten remekül teljesítettek vele. 

„Mind a két lónak ugyanolyan nehéz a feladat a korához való magasság teljesítése. Egy kicsivel talán Timpex Centben lát nagyobb esélyt, hiszen a másik számban már rengeteg tapasztaltabb ló indul, mint Apoleon” – mondta az idén eddig remeklő magyar versenyző. 

Amennyiben bármelyik lóval sikerülne a legjobb tíz közé kerülni, az Henri mellett a ló tulajdonosának is hatalmas dolog lenne. Hiszen ha a közeljövőben eladná a lovat, úgy az értékesítésnél egy ilyen eredmény nagyban növelné az értékét. 

„Természetesen az én nevem mellett is jól mutatna egy itteni kiemelkedő eredmény, hiszen utána nekem is könnyebb lenne menedzserekkel tárgyalnom, és reklámszerződéseknél is előnyösebb helyzetből indulhatnék” – mondta saját jövőjével kapcsolatban a 21 esztendős sportoló.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr793240594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása