MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henri világbajnokot verve nyert három aranyérmet

2011.11.30. 09:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Henri közel két hónapja Franciaországban készül és a hétvégén túlesett a tűzkeresztségen, részt vett az első jelentősebb nemzetközi versenyén. A Strazelleben megrendezett viadalon ismét bizonyította, hogy nem véletlenül tartják a magyar díjugratás egyik legtehetségesebb versenyzőjének. 

Henri a korábbi világbajnok és olimpiai negyedik díjugrató Herve Godignon irányítása mellett készül és ezen a versenyen a francia szakember lovaival indult. Az első napon Offsettel a 125 centiméteres kategóriában ötödik lett, majd Carolussal a 135 centiméteresek versenyében a harmadik legjobb időt futotta. A folytatásban aztán egyre jobban megismerte a pályát, hiszen Offset nyergében úgy lovagolt, hogy a futam végén neki szólt a magyar Himnusz. 

A másnapi folytatás azonban még ennél is jobban sikerült, hiszen Offsettel a CSI*-os nagydíjat, míg a másik új kedvencével Carolussal a CSI**-os nagydíjat nyerte meg. Henri teljesítményének értékét növeli, hogy a versenyre Godignon nélkül készült fel. „Herve a háromnapos viadal ideje alatt Abu Dhabiben egy tanítványánál volt, és így a versenyen se tudott ott lenni és a tanácsaival segíteni” – mondta a magyar lovas. 

Henri teljesítményéről mindent elmond, hogy a legtöbb lovaglással foglalkozó francia szaklap kiemelten foglalkozik vele. Így a legnagyobb és legismertebb lap a L’eperon is külön szól a teljesítményéről. A gall lapok úgy vélik Henri nevét sokan megjegyezték és biztos lehet benne, hogy ellenfelei most már figyelemmel követik pályáját és eredményeit. 

A lapok legtöbbje felhívja rá a figyelmet, hogy Strazeele-ben eddig is számos tehetség tűnt fel, de a mostani viadalon egyértelműen Henri volt az, akinek érdemes megjegyezni a nevét, hiszen a jövőben még sokat hallhatnak róla. 

Egy másik lap kiemeli, hogy sok tehetség volt a fiatal magyar lovas mély benyomásokat hagyott a szakemberekben, hiszen semmilyen váratlan körülmény nem tudta kizökkenteni őt versenyzés közben. Bár többen is panaszkodtak a pálya minőségére, Henrinek ez sem okozott problémát. 

Az igazi elismerést az jelentette, amikor a tavalyi világbajnokság ezüstérmese a szaúdi Abdullah Al Sharbatly fantasztikus időt ment (35.77), és sokak számára úgy tűnt, lehetetlen lesz őt legyőzni. Több klasszis – így a tavalyi világbajnok Thibault Leieune - is hibázott, így biztosnak tűnt Sharbatly győzelme. De ekkor Henri olyan pályát ment, amit addig senki és három századdal jobbnak bizonyult ellenfelénél. 

„Abdul ment elsőnek, én nyolcadik voltam a sorban. Amikor láttam, hogy milyen pályát ment, én is úgy gondoltam, nem lehet őt megverni. Aztán amikor sorra kerültem, amit bírtam kiadtam magamból és végül - ha szorosan is - de megnyertem az összevetést” – értékelte teljesítményét Henri. 

Elmondása szerint amikor Godignon visszatért és megnézte a videókat, ő is hitetlenkedve nézte tanítványa remeklését. Henri a hétvégén Párizsban egy rangos versenyen indul, ezért legnagyobb sajnálatára kihagyja a budapesti OTP Lovas Világkupát, aminek az elmúlt években állandó résztvevője volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr653423555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása