MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henri győzni megy a Pannon Nagydíjra

2011.10.15. 12:27 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A díjugrató Kovács Henri a kimerítő nyári szezon után Horvátországban nyaralt barátaival, de ezen a héten már elkezdte a felkészülést a fedett pályás szezonra. A hét első három napját Budapesten töltötte, ahol a Nemzeti Lovardában egy előadássorozaton vett részt, melyet a világ egyik legismertebb magyar származású lovas szakembere, Gombolai Ferenc tartott. 

„Délelőttönként elméleti oktatás zajlott, így csak beszéltünk a lovaglásról. Délután három csoportban – felnőtt, ifi, gyermek – folyt a munka. Első napon nem is ugrattunk, csak sík munkán dolgoztunk, és főleg az idomító részre fektettük a hangsúlyt” – mondta Henri a szakmai „titkokról”. 

Kedden és szerdán már ugrattak is, és a világhírű szakember mindenkinek tudott 2-3 új információt adni, amely a későbbiekben még hasznos lehet. Gombolai Ferenc korábban már tartott kurzust Magyarországon, és akkori előadásai is nagy sikert arattak. 

A Kanadában majd az Egyesült Államokban élő mester nevét szinte minden magyar lovas ismeri, azt azonban kevesen tudják, hogy Gombolai Ferenc édesapja az ötvenes években a legeredményesebb galopp idomár volt Magyarországon. 

A minden idők legjobb magyar zsokéjának tartott, világhírű Kállai Pál is neki köszönheti karrierjének kezdetét. Henri korábban több évig élt az Egyesült Államokban, így ő már régebbről ismerte Gombolait, akinek a tengerentúlon számos tanítványa van. 

Henri kifejezetten örült az előadássorozatnak és a helyszínnek, mert így lovai fedett környezetben készülhettek a hétvégi kaposvári Pannon Nagydíjra. „Nálunk Balástyán sajnos nincs fedett lovarda, és így kicsit legalább hozzászokhattak, mielőtt élesben is versenyeznének” – mondta Henri. 

Henri erre a versenyre három lóval utazik, és úgy véli egyik kedvenc lovával, Adonisszal jó eredményt érhetnek el a somogyi megyeszékhelyen, hiszen összeszokott párost alkotnak már. „A Nagydíjon bátyám lovával Cassiussal megyek, és jó lenne vele dobogón végezni, de azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy megnyerem a futamot” – adott előzetest a hétvégi versenyről az idén szinte minden viadaláról dobogós helyezéssel hazatérő Henri.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr363299727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása