MOL csapat Lovaglás Blog

Kitől is tanul Kovács Henri Franciaországban?

2011.10.27. 09:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Henri számára a másfél hete megrendezett kaposvári Pannon Nagydíj volt az utolsó idei hazai verseny. A fiatal díjugrató azóta már Franciaországban van, és a díjugratás legendás alakjánál Herve Godignonnál tréningezik.   

Henri természetesen kap lovakat is, de itthonról magával vitte Adoniszt, akivel idén számos sikert ért el, valamint bátyja Kaarlo kedvenc lovát Casiust.   

Henri Párizstól mintegy 70 kilométerre észak-nyugatra található Vernon városában lakik majd, és azon a környéken fog gyakorolni. Külön elismerés számára, hogy nem ő kereste fel a nemzetközi szaktekintélynek számító Godignont, hanem az jelezte a mindössze 21 esztendős klasszisnak, hogy lát benne fantáziát, és szívesen foglalkozna vele, akár hosszabb távon is. 

Herve Godignon legendás tagja a nemzetközi díjugrató életnek, neve, lovai és eredményei előlelő helyen szerepelnek a sportág „Ki kicsoda” kézikönyvében. A jövőre hatvanéves szakember tavaly döntött úgy, hogy felhagy az aktív versenyzéssel. 

Godignon 12 évesen kezdett el lovagolni, mestere Couillaud volt, aki alapítója volt a Vincennes, majd a Poigny-l-foret lovas iskolának. 16 évesen már gyakorlott versenyző, együtt lovagol többek között az 1976-ban olimpiai aranyérmet nyerő Hubert Parot-val. Igaz addigra már ő is Grand Prix győztes. Első jelentősebb nemzetközi győzelmét 22 évesen aratja.

Egyike volt azon kevés versenyzőnek, akik jelentős szerepet játszottak abban, hogy Franciaország nagyhatalom legyen a díjugratásban. Eredményeit felsorolni szinte lehetetlen lenne. 

Többszörös francia bajnok, számtalan világbajnokságon vett részt, melyekről szinte kivétel nélkül éremmel – legtöbbször arannyal – tért haza. Tagja volt az 1992-es barcelonai olimpián bronzérmes francia válogatottnak. 

Eredményeinek köszönhetően számos kitüntetés birtokosa, de valószínűleg arra a legbüszkébb, hogy volt olyan szezon, amikor egy éven belül 27 nemzetközi versenyt nyert meg. Ezt a rekordját, azóta se tudta senki megdönteni.  

„Én egész életemben lovagoltam, most már itt az ideje, hogy továbbadjam a tudásomat” – mondta tavaly visszavonulásával kapcsolatban Godignon, aki a divatban is komoly márkának számít, hiszen korábban elindított lovagláshoz kapcsolódó ruhái és kiegészítői kiemelkedő márkának számítanak. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr933329193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása