MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henri és lovai örülnek, hogy végre „kiszabadultak”

2012.02.17. 15:26 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Henri tavaly ősz óta Franciaországban, Párizstól alig hetven kilométerre él. A balástyai díjugrató a korábbi francia klasszis Hervé Godignon irányításával készül az idei versenyszezonra. 

Az elmúlt hetek fagyos időjárása miatt azonban nem lehetett az eltervezett munkát elvégezni, így még most is csak zárt helyen gyakorolhatnak, ami Henri számára már kezd unalmassá válni. 

„Az utóbbi időben kicsit nehéz volt lovagolni az időjárás miatt, de pár napja már sokkal melegebb van, így végre kijöhettünk. A hó is elolvadt és nap közben 6-8 fok között van a hőmérséklet, ami már a lovaknak is kellemesebb” – mondta a 21 esztendős klasszis. 

A javuló időjárásnak köszönhetően az elkövetkezendő időben már a kinti pályán is tudnak lovagolni, ami sokkal jobb mindenkinek, mert nagyobb hely van. A fedeles lovardában ugyanis csak egy 50x25 méteres pályán gyakorolhatnak, míg a kinti pálya 100x30 méteres. 

„Minden nap a fedett lovardában lovagolni, egy idő után sablonos a lovaknak is, így ilyenkor nagyon örülnek, hogy végre újra nyitottban edzünk” – mondta „munkatársai” lelkiállapotáról Henri. 

Az elmúlt két hete egyébként is nagy boldogságban telt, mert a barátnője meglátogatta, és így az elmúlt napokat együtt tölthették. Henri nagyon örült az érkezésének, saját bevallása szerint már nagyon kellett a lelkének, mert egyikőjük sem szereti a távkapcsolatokat. 

Múlt hét vasárnapján pihenőnapja volt, így megragadta az alkalmat és kedvesével egész nap Párizsban, a szerelmesek városában csatangolt. Szerencsére még az időjárás is kegyeibe fogadta őket, így viszonylag kellemesebb időben telt a városnézés.   

„A lovaglás mellett azért szeretek más dolgokat is csinálni, ami azért is jó, mert ilyenkor jó kikapcsolni az agyamat a mindennapi hajtásból, tervezésből és stresszből” – mondta arról, miért is kell néha „kitörnie” a hétköznapok egyhangúságából. 

Hamarosan kezdődik a versenyszezon, ami újabb lehetőség a monoton edzések közti feltöltődésre. „Szerencsére gyorsan itt lesz a nice-i verseny, amit már nagyon várok. A lovak jól dolgoznak, de mint minden szezonkezdéskor, most is tudom, hogy 1-2 verseny kell majd ahhoz, hogy topformába kerüljünk” – vezette fel az első versenyt. 

,A szezon azért is lesz számára roppant érdekes, mert lesz pár ló, amelyekkel most fog először élesben versenyezni. De mint elmondta, az ilyen kihívások mindig jók és ezek plusz motivációt adnak neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr54123662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása