MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henri nem vallott szégyent a vb-n

2011.09.30. 06:11 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Henri az elmúlt hétvégén Belgiumban, a Fiatal Lovak Világbajnokságán szerepelt. A fiatal magyar díjugrató a lanekeni viadalon két kategóriában, az ötévesek és a hétéves lovak versenyén indult. 

„Az első versenynapon az ötéveseknél Timpex Cent-el mentem. Jó képességű ló, jól is kezdett, a nyolcadik ugrásig hibátlanul ment. Ott egy hármasugrásnál előjött a rutintalansága, hibázott, és kettőt is levert. Így már ott eldőlt, hogy nem jutok vele a döntőbe” – mondta Henri az első napról. 

A második napon ugyan hibátlanul mentek, de a versenyen egynapi remeklés kevés a döntőbe jutáshoz. Ezzel Henri már az elutazása előtt is tisztában volt, hiszen már akkor tudta, hogy kategóriánként mintegy 200 ló indul, és csak 10 juthat a döntőbe.   

„Szombaton a vigaszdíjért lehetett indulni, és az időeredményem alapján 6. lettem volna, de sajnos volt egy verőhibám, így nem sikerült helyezést elérnem. Ennek ellenére elégedett lehetek, hiszen Timpex Cent-el mindössze másfél hónapja dolgozom együtt, semmi rutinja nem volt, korábban csak kisebb magasságokon versenyzett. Másfél hónap alatt három kategóriát fellépett, de most sajnos kijött rajta a rutintalanság” – összegzett Henri. 

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy amíg az itthoni felkészülő versenyek füves pályákon voltak, addig Belgiumban speciális talajon, egy textillel kevert fehér homokon kellett versenyezni. Henri elmondta, a laikusok szerint ez nem nagy különbség, de a lónak ez nagy változás volt, és amikor bement a pályára, annyira megilletődött és annyi tényező elvonta a figyelmét, hogy ez a teljesítménye is dicséretet érdemel. 

A hétéveseknél Timpex Apoleon nyergében versenyzett, és mindkét versenynapon két-két verőhibát vétett, így esélye sem volt a döntőbe kerülni. „Nem tudom mi volt a baj, Apoleon nem volt jó formában, fáradtnak is tűnt, vele nem sikerült jól a verseny”. 

A viadalon indult Henri testvére Kaarlo is, aki az első napon rendezett elődöntőben a 260 induló közül az első lett, de másnap sajnos két verőhibát is vétett, így pedig nem jutott a döntőbe. 

„Összességében elégedett vagyok, de jobb menedzseléssel jelentősebb eredményt is elérhettünk volna. Ezekkel a lovakkal már az év eleje óta ilyen jelentős versenyekre kellett volna járni, akkor talán több esélyünk lett volna” – mondta az idén eddig számos sikert elért lovas. 

Henri úgy érzi olyan volt az egész verseny, mint ha egy tehetséges gyerekfocistával hirtelen Bajnokok Ligája meccset kellett volna játszania. Ezért nem is hibáztatja a lovait, hogy megilletődöttek voltak. 

A fárasztó nyári versenyek után most a pihenésé a főszerep, Henri a hétvégén az Adriára utazik egy barátjával, legközelebb három hét múlva Kaposváron az idei első fedett pályás versenyen áll ismét rajthoz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr253261923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása