MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henri kölcsön lóval is verhetetlen

2011.08.24. 16:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Henri az elmúlt hetek sikerszériája után, ezúttal a Salgótarján mellett i Somoskőújfalun állt rajthoz a Szent István-napi 7. Toyota kupa nemzetközi díjugrató versenyen.

„Ez egy meghívásos viadal, a 130 centis akadálypálya a fő versenyszám. Egy elég speciális verseny, csak azok juthatnak a második körbe, akik az elsőt hibátlanul teljesítik. Így aki egyet is hibázik, az kiesik” – mondta az előzményekről a 21 esztendős versenyző.

A versenyen Henri két lóval, saját kedvencével Adonisszal és Avantival állt rajthoz. Utóbbinak külön története van. „Jó barátom, az ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya Sándor Balázs felhívott és azt mondta, adna egy lovat a versenyre, lovagoljak vele a versenyen. Gödöllőn felvettem Avantit és egy edzés után már versenyen indultam vele” – mondta Henri megismerkedésük történetéről.

A versenyen aztán Adonisszal egy verőhibát vétett, így kiesett a további küzdelmekből, Avantival viszont hibátlan pályát ment, az alappályán és a második futamin is, így megnyerte a versenyt. Az eset érdekessége, hogy a legrangosabb, B/5 kategóriában alakult ki a legélesebb küzdelem, amelyben csak a harmadik összevetés hozott döntést.

Henri testvére Carlo erőteljes tempóban haladt a záró futamban, ám az utolsó akadályt teljesen lerombolta, így az őt követő, addig gyorsan és hiba nélkül lovagló szlovák riválisa elé került. Henri azonban az utolsó futam utolsó indulójaként hatalmas iramot diktált, amellett hibátlanul is teljesített, s végül közel négy másodperces előnnyel nyerte a főversenyt. A már hagyományosnak számító viadalon összesen 110 lovas indult.

Henri hazafelé „visszaadta” tulajdonosának Avantit, de nem lenne meglepő, ha a jövőben más versenyeken is kipróbálná őt. A viadal után aztán egy show versenyszám, a drive and ride (lovagolj és vezess) került a programba, amelyen ismét Henri diadalmaskodott.

„Ezúttal Adonisszal mentem, és a szám lényege, hogy ha akadályt kell minél gyorsabban és kevesebb hibával venni, majd leszállni a lóról és egy Toyotával bóják között kell szlalomozni. Szerencsére Adonisz is jól ment, és megnyertem ezt a számot is” – összegzett Henri.

A következő hét egy jóval rangosabb versenyt hoz számára, hiszen a hétvégén Kiskunhalason rendezik a hazai országos bajnokságot, amelyen öt lóval áll rajthoz.

Eredmény:
SZENT ISTVÁN NAPI NEMZETKÖZI DÍJUGRATÓ VERSENY

B/5 Kategória, 130 cm: 1. Kovács Henri (Avanti, Morris Lovas Klub) 0, 45.85 mp 2. Michal Zak (Charlatan, szlovák) 0, 43.50 mp 3. Kovács Carlo (Keve, Morris Lovas Klub) 4, 36.27 mp

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr173175407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása