MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henri a Nemzeti Vágtán melegít a vb-re

2011.09.09. 06:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Henri az elmúlt hétvégén a Mezőhegyesen a XXVIII. Tenyészversenyen állt rajthoz, és ahogy már megszokhattuk, most is remekelt. A háromnapos díjugrató versenyen több számban is az élmezőnyben végzett.  

Kezdte azzal, hogy pénteken az 5 éves lovaknál Timpex Centes nyergében megnyerte a stílusszámot. Ebben a versenyszámban nem a gyorsaság számít, itt elsősorban azt nézik milyen szépen, milyen stílusban mennek a versenyzők, illetve mennyire vannak beidomítva a lovak a feladatok elvégzéséhez. 

Henri stílusáról mindent elmond, hogy ugyanebben a számban Csermellyel a negyedik, míg Rádiházi Csacsacsával a tízedik helyen végzett. „Utána rajthoz álltam az utánpótlás kategóriában is, ott a hétéves lovak versenyében Adoniszal a második, Chanellel pedig harmadik helyen végeztem” – mondta a 21 esztendős díjugrató. 

Szombaton saját bevallása szerint valamiért „nem érezte” igazán a pályát, és többször pechje is volt, így aznap nem is volt értékelhető helyezése. A vasárnapi döntőkben aztán sikerült javítania, hiszen az utánpótláskorúaknál Adonis-szal a negyedik lett, míg az ötéveseknél három helyezést is sikerült bezsebelnie. 

„Rádiházi Csacsacsával a hatodik lettem, míg Timpex Centessel – fél másodperccel lemaradva – a hetedik. Ebben a számban indultam még Csermellyel is, vele a 13. helyre értem be” – összegezte teljesítményét Henri. 

A hatéveseknél Cadania sokat hibázott, vele a 19. helyre ért oda, de Calydonnal még ennél is rosszabbul járt. Egyik kedvenc lova ugyanis több verőhibát is vétett, így végül feladta vele a versenyt. A hétéveseknél aztán sikerült javítani, Timpex Apoleonnal a hetedik, míg Chanellel 12. helyezést ért el. 

„Ez a hétvége a pihenésé lesz, és készülök a Fiatal Lovak Világbajnokságára. A következő hét péntekén Budapesten leszünk, a Nemzeti Vágta keretén belül lesz egy díjugrató verseny, azon indulok Adonisszal” – adott előrejelzést a következő hétről. 

A verseny után azonnal indul haza, hiszen vasárnap már útra is kelnek Belgiumba, ahol 5-6-7 éves lovaknak rendezik a viadalt és a Magyar Sport Lótenyésztők egyesülete 2-2 lovat indít kategóriánként. Henri ezen ötéveseknél Timpex Szentessel, míg a hétéveseknél Timpex Apoleonnal áll rajthoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr393209806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása