MOL csapat Lovaglás Blog

Kettősgyőzelem után irány Franciaország

2011.10.19. 09:21 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A hétvégén Kovács Henri Kaposváron, a Pannon Nagydíjon vett részt, és folytatva idei remek szereplését, egy első és egy második helyezéssel zárt. A fiatal díjugrató három lóval vett részt a versenyen és saját bevallása szerint mindannyijukkal elégedett volt. 

„Alapjába véve jó versenyt zártam. A középkör 130 centis akadályversenyét Timpex Apoleon nyergében szombaton hibátlanul nyertem. Ez egy vadászugratásos verseny volt, a levert akadályokért nem pontlevonás, hanem időbüntetés jár”- mondta Henri arról a versenyszámról, melynek futamát hibátlan lovaglással nyerte. 

A vasárnapi döntőben a 130-as alappálya és a 135-ös akadálypálya összevetése után még komolyabb sikert könyvelhetett el, hiszen Adonisszal az első, míg Timpex Apoleonnal a második helyen zárt. A középkörben három magasság van, a 120-125, 130-135 és 140-045 centiméteres magasságon. 

„Sajnos a Nagydíjon nem sikerült úgy teljesítenem, ahogy vártam. Három verőhibát csináltam Cassiussal. Ő se volt csúcsformában és én se voltam a legjobb, igaz időm se volt nagyon megismerni őt” – mondta Henri. 

Henri azonban nem hibáztatja a lovat – amely mellesleg a bátyjáé Kaarlóé – hiszen nagy éve volt, remekül teljesített idén és a versenyre egy másfél hónapos pihenőből jött vissza. 

Henri számára azonban nem sok idő marad örülni vagy szomorkodni, hiszen a héten már Franciaország felé veszi az irányt. Ezúttal azonban nem korábbi edzőjéhez Katie Monahan-Prudenthez, hanem a francia lovassport egyik emblematikus alakjához Hervé Godignonhoz utazik. 

Az olimpiai bronzérmes díjugrató maga jelentkezett be, hogy szívesen foglalkozna ez egyik legnagyobb magyar tehetséggel, aki természetesen örült a lehetőségnek, hiszen új embereket, új istállókat és új szokásokat ismerhet meg. 

Henri még nem tudja megmondani, mennyi ideig lesz távol, de franciaországi tartózkodása alatt is lesznek „ismerősei”, hiszen magával viszi kedvenc lovai közül Adoniszt és Cassiust. Emellett Godignon tapasztalt, rutinosnak mondható 7-8-9 éves lovait kapja meg, ezekkel fog edzeni és indulni nemzetközi versenyeken.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr673311346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása