MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henri nem egy ijedős lovas, ezért sikeres

2012.03.16. 15:27 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A tavaly ősz óta Franciaországban készülő fiatal díjugrató Kovács Henri újabb sikeres versenyen van túl. Legutóbb Nice-ben több lóval állt rajthoz, és volt olyan versenynap, amikor két második és egy első helyet szerzett. Mindezt tette többnyire olyan lovakkal, melyek alig pár hónapja „ismerik” őt.

A Hervé Godignon szakmai instrukciói alapján készülő 22 esztendős magyar klasszis ezúttal bátran versenyzett, és számos elismerést kapott. Henri már korábban is bebizonyította, hogy nem egy ijedős fajta, és ennek is köszönhette, hogy tavaly egy olyan versenyt nyert meg Franciaországban, melyen a kor nagy klasszisait is maga mögé utasította.

Pedig ez nem is olyan egyszerű, mint sokan gondolják. A lovak ugyanis nagyon erős, atletikus állatok, és amikor a félelem motiválja őket, nagy kárt okozhatnak magukban és a lovasukban egyaránt. Henri tisztában van vele, ha azt szeretné a lótól, hogy jól viselkedjen, neki is így kell tennie. Ahhoz, hogy a ló bízzon a környezetében és ne féljen tőle, ahhoz bíznia kell a lovasában is. Minél magabiztosabb a lovas, annál nagyobb önbizalma lesz a lónak is.

Henri a legutóbbi versenyén a hétéves lovak versenyén egy második és egy harmadik helyet szerzett, míg ugyanebben a kategóriában egy nappal később is a legjobbak között végzett, a negyedik lett.

„A verseny nagydíján Carolussal hibátlanul mentem az alappályán összevetésben, egy verőhibánk volt, így a tízedik helyen végeztem. Szombaton viszont Offsettel megnyertem a 130 centiméteres számot” – mondta a versenyről a balástyai klasszis.

Henri tisztában van vele, ha esetleg valamelyik pálya előtt nem is lenne, úgy kell tennie, „mintha” az lenne. A ló valószínűleg nem fog különbséget tenni. A félős lovaknak a komfortérzetét kell kibővíteni. Ettől a lónak lassan megnő az önbizalma és egyre magabiztosabb lesz, és a számára ijesztő tárgyaktól egyre kevésbé fog félni. A jó lovas – miként Henri is - minél tudatosabban lovagol, annál inkább érezni fogja, mikor kell a lónak segítenie, így előre tud gondolkozni és cselekedni.

„Ma volt a legjobb napom, Quelle Reine nyergében a második lettem a 135 cm-es viadalon, míg Quedge a hetedik lett 140 cm-en. Cassiussal viszont ugyanezt a 140 cm-es számot megnyertem” – mondta Henri, aki számára a Nagydíj is jól sikerült, hiszen Carolussal az összevetésben is hibátlanul ment, végül a hetedik helyen végzett.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr944319224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása