MOL csapat Lovaglás Blog

Henri két számban is nyert a kiskunhalasi versenyen

2011.05.03. 19:13 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Henri továbbra is tartja remek tavaszi formáját. A fiatal díjugrató mezőhegyesi és kecskeméti sikerei után ezúttal az elmúlt hétvégén 41. CSI Kiskunhalasi Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyen aratott parádés győzelmeket.

A csütörtöki versenynapon még testvére, Kaarlo sikereitől volt hangos a lelátó, hiszen az idősebb Kovács előbb a fiatal lovak versenyében Kevével, majd a nagykör versenyszámban, Chanel nyergében se talált legyőzőre.

Pénteken aztán Henri folytatta a „Kovács napokat”, hiszen a fiatal lovak versenyében Calydon nyergében gyors és hibátlan lovaglással lett első, majd a középkörben – egyik nagy kedvence, Bajnok hátán ülve – 38 indulóból bizonyult a legjobbnak.

Henri huszonkettedikként startolt a napsütéses időben. Bajnok Koxi De Bognár nevű szürkéjével nyugodt tempóban, de dinamikus lovaglást produkált, és ideje így is a legjobb lett, így biztosan nyerte a lovasverseny nyolcadik versenyszámát. Henri kiemelkedő teljesítményére jellemző, hogy 53.51-es idővel lett első, a második helyezett pedig három másodperccel rosszabb időt lovagolt nála.

„Szombatra sajnos nem tudtuk tartani ezt a remek formát, de ebben jelentős szerepet játszott, az egész napos esőzés, ami igen irreálissá tette a pályákat. A stafétában így is ötödikek lettünk, ami elfogadható eredmény” – elevenítette fel az egyik leglátványosabb versenyszámot Henri.

A staféta lényege, hogy egy csapatot két lovas alkot – Henri párja természetesen Kaarlo volt -, és a 12 ugrásos pályán egymás után kell menniük. Amikor az első lovasnak a lova talajra érkezik utolsó ugrásnál, a másik akkor kezdheti a pályát.

„Nagyon kell figyelni, mert ha későn indul az ember, akkor értékes másodperceket veszít. Ha viszont előbb indul el a megengedetnél, kizárják a versenyből. Nagyon gyorsnak kell lenni, mert a vadászugratásos versenyben, ha leütsz egy akadályt, még nyerhetsz. Kockáztatni kell, és ezt szeretik a nézők, ezért is olyan látványos ez a versenyszám”.

Vasárnapra aztán már teljesen felázott a pálya, irreálissá téve a versenyzést. Henri elismerte, hogy Compari nevű lovának nem igazán feküdt a felázott pálya, így feladta a versenyt.

Pihenésre azonban nem sok idejük maradt, hiszen szerda este már Ausztriába utaznak, ahol egy nemzetközi versenyen vesznek részt. Henri úgy érzi továbbra is jó formában van, és a már megszokott három lovával – Bajnok, Compari, Calydon – szeretne további jó eredményeket elérni.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr112875195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása