MOL csapat Lovaglás Blog

Ami itthon elég, az külföldön kevés

2011.05.12. 07:39 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Henri az elmúlt hetekben számos sikert ért el itthon. Emlékezetes teljesítményt nyújtott Mezőhegyesen, Kecskeméten és legutóbb Kiskunhalason is. Az elmúlt hétvégén azonban magasabbra tette az önmaga állította mércét, és Ausztriában, nemzetközi díjugrató versenyen állt rajthoz.

Nehéz verseny volt, igen nagy és erős mezőnnyel. Számomra jól kezdődött a hétvége, hiszen a fiatal lovak versenyében Calydonnal a második helyen végeztem. Másik két lovam, Bajnok Koxi de Bognár és Compary is jól mentek, hiszen az alappályán és az összevetésben is hibátlanul teljesíttettek, csak az időeredményük nem lett túl jó” – összegezte hétvégi teljesítményét a magyar lovas.

Henri sokáig a harmadik helyen állt, de végül lecsúszott a tizenkettedik helyre. A verseny erősségét jól mutatja, hogy a magyar és osztrák lovasokon kívül szlovák, német, olasz, spanyol, lengyel és orosz versenyzők is indultak.

Vasárnap is Calydonnal állt rajthoz, aki egy verőhibával teljesítette a pályát. A második napon inkább Henri testvére Kaarlo teljesítménye volt dicséretes, aki a Nagydíjon a második helyen végzett.

„Amit Bajnokkal mentem szombaton, az itthon bőven elég lett volna egy győzelemhez. A mostani verseny erősségét azonban jól jelzi, hogy nagyon nehéz volt nyerni, hiszen az első tíz helyezett között csak másodpercek voltak” – mondta Henri.

A 21 éves klasszis az elmúlt hetek versenyei után ezt a hétvégét itthon, Balástyán tölti, de ideje nagy részét így is a lovaglás teszi ki. Testvére Kaarlo kint maradt, hiszen ugyanazon a helyszínen lesz egy újabb verseny, de ezen, Henri nem indul.

„Így, hogy nincs itthon Kaarlo, az ő lovait is nekem kell edzésben tartanom. Ez azt jelenti, hogy reggel hétkor elkezdem a lovaglást, az edzést és este nyolc óra körül hagyom csak abba” – adott tájékoztatást egy átlagos napjáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr812897445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása