MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henrinek ezúttal Lipicán szólt a Himnusz

2011.05.24. 20:16 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

 Kovács Henri folytatja idei remek szereplését, ezúttal Szlovéniából tért haza újabb győzelemmel. A fiatal magyar díjugrató három kedvenc lovával (Bajnok, Calydon, Compari) vett részt a viadalon, és mindhárommal remekül teljesített.

„Pénteken Comparival a 135 centis versenyen második lettem, mindössze fél másodperccel lemaradva a győztestől. Szombaton Bajnokkal álltam rajthoz és nyerő időt mentünk, de az utolsó akadálynál kockáztattam, amit nem kellett volna” – értékel Henri.

Az utolsó akadályra ugyanis a túlzott győzni akarás miatt nagy tempóban ment rá, a lova pedig érintette, és le is verte azt. Vasárnap azonban sikerült javítania, Calydonnal magabiztosan versenyezve nyerte a fiatal lovak versenyét, míg a középkörben Bajnokkal a negyedik lett.

„Jó érzés volt ismét a dobogó tetején állni, és hallhatni a Himnuszt, ami nekem szólt. De nem csak én nyertem, testvérem Kaarlo is diadalmaskodott egy futamban. Jó, hogy együtt járunk versenyezni, mert ha egyikünknek nem megy, kisegíti a másikat” – mondta a fiatal versenyző.

A verseny egyébként egy kétcsillagos nemzetközi viadal volt, közel 50 indulóval. A hazai és a magyar versenyzőkön kívül, német, szlovák és bolgár lovasok is nyeregbe szálltak.

Pihenni azonban nem sok idejük marad Henriéknek, hiszen szerdán már Pozsonyban állnak rajthoz egy újabb nemzetközi versenyen. Ide Bajnokot, Comparit és egy új lovat visz az utóbbi időben remeklő díjugrató. A ló ugyanahhoz a gazdához tartozik, mint Compari és Calydon, de az elmúlt időszakban kisebb sérüléssel bajlódott.

„Kell neki egy-két kisebb verseny, amolyan edzőmeccs, hogy újra formába lendüljön. A lovakat a sérüléseik után ugyanúgy fel kell építeni, mint az embereket, erre pedig pont alkalmasak az ilyen jellegű versenyek” – mondta Henri, miért is viszi magával az „újoncot” a már jól bevált hármas helyett.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr102929733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása