MOL csapat Lovaglás Blog

Henri hat elsőséggel zárta a mezőhegyesi versenyt

2011.06.08. 20:11 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A díjugrató kovács Henri tavasszal remekel, ahol elindul, onnan többnyire dobogós helyezéssel érkezik haza. Ezen a hétvégén Mezőhegyesen szerepelt, és ezúttal sem okozott csalódást az érte szorítóknak.

„A hazai rendezésű versenyek közül az egyik kedvenc helyszínem Mezőhegyes. Nagyon jó a versenypálya és általában jól teljesítenek a lovaim itt. Ezúttal sok lóval versenyeztem, ami a nyári melegben elég nagy igénybevétel volt, de szerencsére mindegyik lovammal meg lehetek elégedve” – értékelte hétvégi teljesítményét a 21 esztendős lovas.

Rádiháza Csacsacsa nevű 5 éves lovával kétszer is sikerült nyernie az 5 éves lovak közt, míg Zalánnal vasárnap sikerült remekül mennie és nagyon gyors lovaglással ismét nyernie az A/1-es kategóriában.

„Canuto tartotta a pozsonyi versenyen mutatott formáját, hiszen pénteken és szombaton is nyert. Sajnos ő összeszedett a szombati pálya alatt egy kisebb sérülést így vasárnap már nem tudtam vele indulni” – mondta a hétvége egyetlen rossz hírét Henri.

De Canuto kidőlése sem okozott jelentősebb gondot, hiszen már korábban eldöntötte, hogy Mezőhegyesre elviszi Comparit is, akivel ezúttal a méneknek kiírt versenyben indult. Egyébként a verseny neve is innen ered, hogy a kancáknak és a méneknek külön versenyszámot rendeznek.

Copmpari ezúttal sem hagyta cserben gazdáját, hiszen az elődöntőben második, a középdöntőben és döntőben pedig az első helyet szerezte meg Henri legnagyobb örömére. Ezután következett a verseny legfontosabb versenyszáma, a legjobb 5 kancának és a legjobb 5 ménnek kiírt Szuperdöntő ami az ország egyik legrégebbi komoly rangú versenyszáma.

„Itt Comparival egy sajnálatos verőhiba becsúszott, de így is a jó időeredményemnek köszönhetően harmadik helyen végeztem. Ezek után nem csoda, hogy Comparival maximálisan meg vagyok elégedve, hiszen a szuperdöntőben 145-150 cm-es akadályok voltak és ahogy pár hete mondtam ezt a célt év végére tűztem ki tehát nagyon örülök hogy már sikerült ide eljutni” – összegezte a hétvégét Henri.

Henri tisztában van vele, ez a tavasz eddig szinte hibátlan, hiszen lassan már ő sem tudja fejben tartani a győzelmei számát. Reméli nem szakad meg a sorozat, hogy a mostani versenyein mindig összejön minimum egy győzelem.

Most egy hét szünet következik, addig az edzéseké és a lovak karbantartásáé a főszerep. Legközelebb Lengyelországban Poznan városában áll rajthoz egy nemzetközi versenyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr172968735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása