MOL csapat Lovaglás Blog

Ez a félévem sokkal jobban sikerült, mint vártam

2011.07.06. 10:23 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Henri a hétvégén a szegedi országos minősítő versenyen vett részt, amely során 5, 6, 7 éves lovak számára rendeztek kvalifikációs versenyszámokat. Emellett 125-től 140 centiig rendeztek viadalt fiatal lovak számára.

Henri már a verseny előtt jelezte, az átlagosnál több lóval indul, és ez komoly koncentrációt igényel, hiszen mindegyik ló más, és amikor fáradnak, egyre nehezebb lesz rájuk figyelni.

A fiatal magyar díjugrató egyébként elégedett az első félévével. Ez persze nem is csoda, hiszen az elmúlt hetekben nem volt olyan verseny, amelyről ne dobogós helyezéssel jött volna haza.

„Az első félévem sokkal jobban sikerült, mint amire számítottam. A lovaim sokat fejlődtek, és jóval hamarabb eljutottak arra a szintre, amit én csak később vártam. Nemzetközi versenyeken tudtam velük indulni, és szép helyezéseket értem el” – összegzett röviden.

A még mindig csak 21 éves versenyző roppant visszafogottan fogalmazott, hiszen kiválóan teljesített a tavasszal. Így kiemelkedőt nyújtott Poznanban, Mezőhegyesen, Pezinokon, Lipicán, Kecskeméten és Kiskunhalason is.

Mindezt úgy, hogy három kedvenc lova közül szinte mindegyiknek esélyt adott a bizonyításra, Bajnok, Calydon és Compari pedig éltek is a lehetőséggel. Teljesítményéről mindent elmond, hogy a versenyeket kísérő „bemutató számokban” is jeleskedett, és ezeken is mindig az élmezőnyben végzett.

Henri kiemelte, hogy amikor tavaly év végén hazatért az Egyesült Államokból nem volt lova, jelenleg pedig már kifejezetten sok ló áll a rendelkezésére, ami jó. Egyre jobban alakulnak a dolgaim, hiszen idén tudtam nyerni Bajnokkal és Comparival is, pedig az idei évet csak amolyan bevezető szezonnak szántuk. Az igazán nagy dobást jövőre akarjuk hagyni”.

Henri a szegedi viadal után legközelebb július közepén, Bécsújhelyen áll rajthoz, ahol egy nemzetközi versenyen igyekszik folytatni a tavasszal elkezdett sikersorozatát.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr113043759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása