MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henrinek súlyos sérülést okozott kedvenc lova

2011.07.20. 09:49 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Henri számára eddig szinte csak sikereket hozott az idei év. A fiatal díjugrató számos versenyt nyert, ha pedig nem sikerült a legjobbnak lennie, akkor se adta a dobogónál alább. A legutóbbi versenyén, a Domaszéken rendezett Országos Minősítő Versenyen például nyolc számban is diadalmaskodni tudott.

Az elmúlt hétvége azonban nem úgy sikerült, ahogy eltervezte. Wiener Neustadtban (Bécsújhelyen) két kedvenc lovával Comparival és Calydonnal indult volna, de sajnos csak a bemelegítésig jutott.

„A bécsi nemzetközi versenyen vettem volna részt, de még a melegítőben leestem a lóról. Sajnos ő is elesett, majd amikor felállt, rálépett a combomra. Az egész lában belilult és bedagadt, így esélyem se volt rá, hogy a versenyen indulni tudjak” – mondta el saját szavaival az esetet Henri.

Annak ellenére, hogy komolyabb sérülés nem történt – azaz nem lett törése -, még most is biceg. Így jelenleg még azt sem tudja, hogy a hétvégi székesfehérvári minősítő versenyen rajthoz áll, vagy inkább pihenteti még sérült lábát.

„A hétvégén nyolc lóval indulnék, köztük Calydonnal, aki rám esett, de még mérlegelnem kell, hogy megéri kockáztatni, vagy inkább hagyjam ki ezt a versenyt. Saját felelősségemre indulhatok, de csak a hét második felében döntök. Jelenleg azt mondom, hatvan százalék az esély arra, hogy rajthoz állok” – mondta a még mindig csak 21 éves versenyző.

Henri szerint a bukás közös figyelmetlenség eredménye volt. A lova nem figyelt a feladatra, amit kért tőle, ő pedig olyan fordulót kért, amit előtte nem sokat gyakoroltak. A bukás ellenére nincs benne félsz, és saját bevallása szerint nem is szabad, hogy legyen. Mindenesetre már nagyon várja, hogy újra lóra ülhessen.

Henri egyébként a sérülését megelőző hétvégén a testvérének segédkezett a válogatott németországi versenyén. Mint elmondta, a csapat negyedik lett, ami dicséretes teljesítmény még annak tükrében is, hogy olimpiai kvótát csak az első helyezett válogatott szerzett.

Henri hozzáállásáról mindent elmond, hogy a versenyen, melyen csak segítő szerepe volt, ugyanúgy mindent beleadott és segítette a többieket, mint ha ő is indulna valamelyik futamon. A következő hétvégén pedig övé lett volna a főszerep, azt azonban egy pillanatnyi figyelmetlenség keresztülhúzta.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr453082556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása