MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henri remek versenyzéssel tért vissza

2011.08.02. 21:13 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Henri a tavasszal és a nyár elején is remek teljesítményt nyújtott. A fiatal díjugrató versenyei legtöbbjéről dobogós helyezéssel távozott, de volt olyan viadal is, ahonnan nyolc első helyezésért járó díjat vihetett haza. Júliusban azonban Wiener Neustadtban (Bécsújhelyen) kisebb balesetet szenvedett, így két hete Székesfehérváron nem indulhatott.

A hétvégi nyíregyházi versenyen azonban már rajthoz állt, és ha ott volt, jó szokásához híven remekelt. Pénteken egy új – hatéves – lóval Timpex Blöffel indult, és második lett.

„Tetszett a kipróbálás, ahhoz képest, hogy először mentem vele versenyen, jól ment. Délután Comparival egy A2-es versenyen indultam - 130 centis akadályokkal - vele nagyon jó időt mentem, amivel nyertem volna, de az utolsó akadályt levertem és így harmadik lettem ebben a számban”.

Ugyanebben a számban egy nyíregyházi istálló lovával – egy hétéves ménnel - is versenybe szállt, vele hibátlanul lovagolt, és második lett. Henri elmondta, a lába a hét elején még fájt, de a versenyre teljesen jó lett, nem érezte a kiesést.

A pénteki verseny végére az utolsó számra azonban hatalmas vihar kerekedett, így azon nem indult, míg a szombati versenyek teljes egészében elmaradtak az időjárás miatt.

Vasárnap az ötévesek versenyszámát megnyerte, majd az A3-as versenyen – 140 centis akadályokkal – Timpex Apoleon hátán a harmadik lett, míg egyik kedvencével Comparival a negyedik helyet szerezte meg.

Henri nagy örömére a versenyen egy saját lóval, Alcarazzal is indult, és annak ellenére, hogy hétévesen ez volt az első komolyabb versenye, jól szerepelt. „Kicsit nyers, tudatlan ló, most mentem vele először idegen helyen. Kicsit elcsúszott a korosztályában, mert 5-6 évesen nem versenyzett, de ennek ellenére megfelelően teljesített” – mondta Henri.

A fiatal versenyzőnek ezen kívül is volt oka az ünneplésre, hiszen a múlt hétfőn töltötte be 21. születésnapját. Szüleivel és testvérével egy szegedi étteremben vacsoráztak, majd testvére elhívta egy barátjukhoz, ahol hatalmas társasággal, tortával és meglepetés bulival köszöntötték az ünnepeltet.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr773121219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása