MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henri megválik kedvenc lovától

2011.08.09. 20:41 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A sérüléséből nemrég felépülő Kovács Henri számos versenyt nyert egyik kedvenc lovával Bajnok Koxi de Bognárral. Hamarosan azonban mégis megválik tőle, eladja.

„Bajnok eljutott egy olyan szintre, hogy már komoly nemzetközi rutinja van, és a vevői pont olyan versenylovat kerestek, mint ő. Nyugodt szívvel ajánlhattam nekik. Viszonylag kisméretű ló, gyereknek, vagy 14-16 éves ifinek éppen ideális arra, hogy megtanuljon vele versenyezni” – mondta a fiatal díjugrató Bajnokról.

Az elmúlt hónapokban számos versenyen diadalmaskodó Henri ugyanakkor elismerte, az eladásban az anyagiak is jelentős szerepet játszottak. „Mondhatnám úgy is, hogy a pénz is fontos tétel volt az eladásban, hiszen valamiből meg kell élni. A versenyekért járó pénzdíjak arra elegek, hogy az ember visszanyerje az utazás, a szállás költségeit, azonban egy ló fenntartása se két fillér”.

Az anyagiakról és az új tulajdonosról annyit elárult, hogy egy ilyen típusú ló ára milliós nagyságrendet képvisel és új tulajdonosa egy 13 esztendős horvát kislány lesz.

„Nagyon szerettem Bajnokot, hiszen mindig jó hozzáállással versenyzett, szép eredményeket hozott. Szerencsére van elég ló mellettem, így hamar túlteszem magam rajta. Ha egy olyan erősségű lovat kellene eladnom, amellyel a madridi Európa-bajnokságon is indulnék, az komolyabban érintene”.

A két és félévesen hozzákerült Bajnok az elmúlt hónapok sikereiben is jelentős szerepet játszott, elég kiemelni a poznani Derbyn elért második helyezést, Henri Lipicán elért sikerét, vagy akár a domaszéki versenyt, amikor a fiatal lovas nyolc számban aratott győzelmet.

Henrinek sok ideje nem marad, hogy Bajnokon és a jövőjén gondolkozzon, hiszen a hétvégén újabb rangos versenyen vesz részt Tápiószentmártonban. Erre a versenyre Henri tíz lovat visz, és valamennyivel szeretne rajthoz állni a különböző versenyszámokban, így tényleg nem sokat fog meditálni eddigi kedvencén. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr683138044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása