MOL csapat Lovaglás Blog

Kovács Henri ezúttal a csapatbajnokságon bizonyított

2011.09.01. 15:18 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Henri a hétvégén a Fiat Országos Díjugrató Bajnokságon csapatban bajnoki aranyérmet szerzett. Henri elmondta, ez nagyon fontos volt számára, hiszen Csongrád megye csapata már tavaly is bajnok volt, de akkor ő még nem volt a csapat tagja, így most bizonyítani szerette volna, hogy ott a helye a négyesben.

Egyesben ugyanakkor nem sikerült ilyen jól a bajnokság, hiszen Chanel nyergében a 12. helyen végzett. „Ez egy kétfordulós bajnokság volt, de nem voltak igazán komoly reményeim, hiszen Chanel még soha nem ment ekkora pályán, hiszen az első fordulóban 150 cm, a másodikban 155 centi volt a magasság” – mondta Henri az előzményekről.

Az első napon jó pályát mentek, mindössze egy verőhibával teljesítették a pályát, amelyen jóval rutinosabb lovak is sokat hibáztak. Másnap is jól teljesített Chanel, hét helyezést javítva feljöttek a 8. helyre, de egy ugráskombinációnál - amelynél három elemből áll egy ugrás, előbb alacsony, utána stégszerűen emelkedik és elég széles az akadály – a ló meggondolta magát.

„Teljesen jó távolságon voltunk, de Chanel gondolt egyet és egy vágta ugrással hamarabb elugrott. Ezután jött három másik de gyorsan összekaptam magam nem akartam megállni. Sajnos a folytatásban még két akadályt leütött és végül 3 verőhibával mentem végig a pályán.
Ha ez nincs, akkor akár hetedik is lehettem volna. Ennek ellenére nem vagyok csalódott” – értékelte az egyest Henri.

Talán némi gyógyír lehetett számára, hogy testvére Kaarlo összetettben a második helyen végzett. Az első napon ugyan vétett két verőhibát is, de másnap hibátlanul lovagolt, így a család két arany és egy ezüstéremmel zárta a bajnokságot. 

Henri számára ezen kívül még egy sikert hozott a hétvége. Ugyanis eredményeinek köszönhetően két lóval is képviselheti Magyarországot a Fiatal Lovak Világbajnokságán. A viadalt 5-6-7 éves lovaknak rendezik és a Magyar Sport Lótenyésztők egyesülete 2-2 lovat indít kategóriánként.

„Ez volt az utolsó állomás, ahol kilehetett harcolni a csapatba kerülést. Az ötéveseknél Timpex Szentessel, míg a hétéveseknél Timpex Apoleonnal állhatok rajthoz Belgiumban.
Nagyon nehéz verseny lesz, hiszen rengeteg induló van, és rendkívül nehéz technikás pályákat alakítanak ki” – adott előrejelzést az évente megrendezendő vb-ről.

Ennek ellenére Henri bizakodva néz a három hét múlva esedékes viadal elé, mint elmondta mind a két ló jó képességű, azonban tudja, hogy nem elég hibátlanul menni velük, az időre is nagyon kell figyelnie.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr73193440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása