MOL csapat Lovaglás Blog

Sűrű napok várnak Kovács Henrire

2011.09.16. 15:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Henri pénteken a Nemzeti Vágta keretén belül megrendezésre kerülő díjugrató versenyen áll rajthoz az 56-osok terén. A fiatal magyar versenyző a világ számos pontján szerepelt már, de ilyen helyszínen még nem állt rajthoz. 

„Ez egy B5 kategóriás verseny lesz, ahol 130 centis akadályok vannak. Minden versenyzőnek egy alappályát kell mennie, majd összevetik az eredményeket és a legjobbak kerülnek be a döntőbe. Ott emelik a magasságot, és aki itt a legjobb lesz, az nyeri a viadalt” – mondta Henri a hivatalos nevén Bonafarm Bábolna Takarmány Díjugrató versenyről. 

Henri külön megköszönte a szervezőknek, hogy neki – és testvérének Kaarlonak – nem kell részt vennie a csütörtöki kvalifikáción. Ezt a „kiváltságot”, az idei kiváló eredményeikkel érdemelték ki. 

„Egyik kedvenc lovammal, Adonisszal indulok ezen az egyébként rangos és extra pénzdíjjal támogatott versenyen. Vele idén már több versenyen is sikerült jól szerepelnem, többek között együtt nyertük a somoskőújfalui Toyota kupán a drive and ride (lovagolj és vezess) versenyt is”. 

Henri nem titkolja, célja a dobogón végezni a vágtát megelőző versenyen, de akkor sem lenne csalódott, ha megnyerné a viadalt. Ugyanakkor tisztában van vele, a szokatlan környezet miatt minden lóban benne lehet a hiba, és egy nagyon kis hiba miatt akár az egész verseny „elszállhat”. 

A verseny után nem sok ideje lesz a pihenésre, hiszen vasárnap már utazik is Belgiumba, ahol a Fiatal Lovak Világbajnokságán szerepel. Kiérkezésük után szerdán már állatorvosi vizsgára kell vinni a lovakat, ahol tüzetesen átvizsgálják valamennyi induló állatot. 

Henri a viadalon két kategóriában is versenybe száll. Az ötéveseknél Timpex Centet lovagolja majd, míg a hétéves kategóriában Timpex Apoleon nyergében szeretné az elmúlt hónapokban tőle megszokott jó eredményt elérni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-lovaglas.blog.hu/api/trackback/id/tr853231407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása